Recept

Papriková omáčka se sýrem feta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26883

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
30 ml Olej olivový
15 g Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
100 g Sýr Feta
5 g Sůl
4 ks Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek
4 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 788kJ
7% Sacharidy 24 g
15% Tuky 11 g
30% Sodík 604 mg
11% Bílkoviny 6 g

Papriková omáčka se sýrem feta postup přípravy receptu:

1

Paprikové lusky omyjeme, rozkrojíme na půlky, očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a rovněž jemně nakrájíme. Odstraníme zbytky stopek. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s křupavou zelenou natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme a oklepeme. Lístky tymiánu stáhneme z větviček, šalvěj nakrájíme na proužky.

2

Olej rozehřejeme v hrnci. Cibulku, bylinky a česnek podusíme. Přimícháme kostky papriky a krátce povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, přidáme pepř a mletou papriku a zakryté necháme na mírném ohni asi 8 minut dusit.

3

Před servírováním rozdrobíme sýr feta na malé kousky. Paprikovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept