Vepřové závitky na smetaně
105 min.

Ingredience
- 4plátkyVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 40gramůStrouhanka
- 1špetkaMajoránka
- 10gramůŘeřicha
- 50gramůAnglická slanina
- 25gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMouka polohrubá
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceHořčice
- 30mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSalám Turistický trvanlivý
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky kýty naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Do misky nasypeme strouhanku navlhčenou mlékem, přidáme prolisovaný česnek, vejce, kostičky salámu a anglické slaniny, posekanou petrželku a špetku majoránky. Dobře promícháme a nandáme na plátky masa. Zabalíme do závitků, omotáme nití, okmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme lžíci másla, nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vývaru, pečeme 40 minut a závitky vyndáme z pekáčku.
- 3Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, lžíci polohrubé mouky, hořčici a posekanou řeřichu. Vlijeme do pekáčku a vaříme 20 až 30 minut. Krátce před koncem vaření vrátíme do pekáčku závitky, aby se přohřály.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.