Čokoládové těsto

60 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme s 60g cukru, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Přidáme sníh ušlehaný z bílků a 120g cukru. Potom přidáme mouku prosátou s kakaem a olej.
  • 2
    Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem. V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia asi 40 minut. Po upečení dort lehce poprášíme moukou a vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.