Jednoduchý recept

Dýňovo-mangoldová omáčka s hořčicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26891

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Dýně
15 g Hořčice
250 g Mangold
15 g Máslo čerstvé
10 g Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
200 ml Vývar zeleninový
15 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 595kJ
5% Sacharidy 18 g
10% Tuky 7 g
43% Sodík 855 mg
7% Bílkoviny 4 g

Dýňovo-mangoldová omáčka s hořčicí postup přípravy receptu:

1

Z dýně odstraníme jádra a vláknitou dužninu. Širokou řeznou plochou položíme poloviny dýně na pracovní plochu. Kůru postupně odkrajujeme větším nožem. Dýni poté nakrájíme na struhadle na plátky a následně nožem na proužky.

2

Mangold omyjeme a očistíme, listy nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a ve vroucí slané vodě je asi minutu předvaříme. Potom slijeme vodu, mangold prudce ochladíme ledovou vodou a necháme dobře okapat.

3

Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a velmi jemně nasekáme. Máslo s olejem necháme rozpustit v hrnci a poté na něm 3-4 minuty na středním ohni opékáme dýni s cibulí, česnekem a zázvorem. Průběžně mícháme. Nakonec přidáme mangold a ještě krátce opečeme.

4

K zelenině přilijeme vývar, přidáme hořčici a ochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Omáčku podáváme smíchanou s čerstvě uvařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept