Recept

Smetanová omáčka se šunkou a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26895

Ingredience

30 g Bazalka
50 ml Dolin - Vermouth
50 g Kapary
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
10 ks Rajčata
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
2 ks Šalotka
130 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 912kJ
9% Sacharidy 31 g
42% Tuky 32 g
25% Sodík 507 mg
25% Bílkoviny 14 g

Smetanová omáčka se šunkou a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Šalotky oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné proužky. Z šunky odstraníme tučný okraj a šunku nakrájíme na proužky. Lístky bazalky otrháme od stonků.

2

V hrnci rozehřejeme olivový olej. Šalotky v něm na mírném ohni asi 5 minut podusíme. Přimícháme šunku a rajčata a ještě krátce dusíme.

3

Bazalku až na několik lístků natrháme na malé kousky. Pak nalijeme do hrnce vermut, přidáme smetanu, bazalku a kapary. Omáčku přivedeme k varu, ochutíme solí a pepřem a po dvou minutách vaření stáhneme.

4

Hotovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a ozdobíme zbývajícími lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept