Smetanová omáčka se šunkou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka se šunkou a rajčaty
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26895 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
30 g | Bazalka |
50 ml | Dolin - Vermouth |
50 g | Kapary |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
10 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
130 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 57,5mg |
Draslík | 800,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smetanová omáčka se šunkou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Šalotky oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné proužky. Z šunky odstraníme tučný okraj a šunku nakrájíme na proužky. Lístky bazalky otrháme od stonků. |
2 | V hrnci rozehřejeme olivový olej. Šalotky v něm na mírném ohni asi 5 minut podusíme. Přimícháme šunku a rajčata a ještě krátce dusíme. |
3 | Bazalku až na několik lístků natrháme na malé kousky. Pak nalijeme do hrnce vermut, přidáme smetanu, bazalku a kapary. Omáčku přivedeme k varu, ochutíme solí a pepřem a po dvou minutách vaření stáhneme. |
4 | Hotovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a ozdobíme zbývajícími lístky bazalky. |