Recept

Špenátový krém se sýrem feta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26896

Ingredience

60 g Cibulka jarní
1 ks Citrony
30 g Kopr čerstvý
40 g Máslo čerstvé
5 g Pepř cayenský
150 g Sýr Feta
5 g Sůl
100 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
300 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 832kJ
3% Sacharidy 11 g
23% Tuky 17 g
37% Sodík 745 mg
12% Bílkoviny 7 g

Špenátový krém se sýrem feta postup přípravy receptu:

1

Špenát necháme rozmrazit podle pokynů na obalu. Citron omyjeme horkou vodou, kůru jemně ostrouháme a šťávu vymačkáme. Omyjeme cibulku, očistíme ji a nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

V hrnci rozpustíme máslo. V něm na mírném ohni 2-3 minuty dusíme cibulku a česnek. Přidáme špenát, citronovou kůru a smetanu. Dobře zahřejeme.

3

Kopr omyjeme, vodu oklepeme a nať nasekáme bez tlustých stonků. Přimícháme ke špenátu, ochutíme solí, cayenským pepřem a citronovou šťávou. Sýr feta jemně rozdrobíme a nasypeme na směs.

Poznámka

Směs můžeme podávat promíchanou s čerstvě uvařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept