Mušle na smetaně s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle na smetaně s bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26903 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Estragon |
5 g | Hořčice |
1 ks | Kedlubna |
5 g | Koriandr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
15 g | Máta |
1 kg | Mušle srdcovky |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
130 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 44,8mg |
Draslík | 736,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Kedlubna, Koriandr čerstvý, Máta, Mušle srdcovky, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mušle na smetaně s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme 1 šalotku a nakrájíme na silná kolečka. Estragon nakrájíme nahrubo. Obojí dáme s bílým vínem a 1/4 l vody do širokého hrnce, osolíme a přivedeme k varu. |
2 | Zavřené mušle vložíme do vroucího vývaru a zakryté 3 minuty zprudka vaříme, dokud se neotevřou. Mušle vyjmeme z vývaru a ty ještě zavřené vytřídíme a vyhodíme. Vyjmeme maso ze skořápek. Vývar přecedíme a v hrnci zprudka necháme vyvařit asi na třetinu. |
3 | Zbývající šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Oloupeme kedlubnu a nakrájíme nejprve na tenké plátky a pak na jemné nudličky. |
4 | Rozpustíme v hrnci máslo, v něm na středním ohni podusíme šalotku s kedlubnou. Přilijeme mušlový vývar, zeleninu zhruba 5 minut povaříme na skus. Omyjeme meduňku, oklepeme a lístky jemně nasekáme. Přilijeme smetanu ke kedlubně a ochutíme solí, pepřem, koriandrem a hořčicí. Přimícháme maso z mušlí a opět zahřejeme. Přidáme mátu, bylinkovou smetanu a mušle smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami. |