Okurková omáčka s kraby

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a očistíme jarní cibulku. Trochu chřupavé zelené nati dáme stranou, cibulku dáme stranou, cibulku nakrájíme na jemné kroužky. Okurku oloupeme a rozkrojíme podélně napůl. Jádra lžící vydlabeme. Půlky ještě jednou podélně rozřízneme, potom šikmo nakrájíme na tenké plátky. Kopr omyjeme, oklepeme, zbavíme hrubých stonků a spolu s natí cibulky nasekáme.
  • 2
    V hrnci na středním ohni rozpustíme máslo. Vmícháme kolečka cibule a okurku, 2-3 minuty podusíme, přitom často mícháme. Přilijeme smetanu a citronovou šťávu, necháme pořádně vzkypět. Ochutíme kmínem, solí a pepřem.
  • 3
    Přimícháme kraby a kopr a ohřejeme. Omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.