Recept

Okurková omáčka s kraby

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26906

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
15 ml Citronová šťáva
8 g Kmín drcený
40 g Kopr čerstvý
100 g Krab
40 g Máslo čerstvé
350 g Okurka salátová
5 g Pepř černý mletý
150 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 053kJ
2% Sacharidy 9 g
29% Tuky 22 g
29% Sodík 573 mg
12% Bílkoviny 7 g

Okurková omáčka s kraby postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a očistíme jarní cibulku. Trochu chřupavé zelené nati dáme stranou, cibulku dáme stranou, cibulku nakrájíme na jemné kroužky. Okurku oloupeme a rozkrojíme podélně napůl. Jádra lžící vydlabeme. Půlky ještě jednou podélně rozřízneme, potom šikmo nakrájíme na tenké plátky. Kopr omyjeme, oklepeme, zbavíme hrubých stonků a spolu s natí cibulky nasekáme.

2

V hrnci na středním ohni rozpustíme máslo. Vmícháme kolečka cibule a okurku, 2-3 minuty podusíme, přitom často mícháme. Přilijeme smetanu a citronovou šťávu, necháme pořádně vzkypět. Ochutíme kmínem, solí a pepřem.

3

Přimícháme kraby a kopr a ohřejeme. Omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept