Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26908

Ingredience

20 g Fenykl obecný
300 g Fenykl sladký - hlíza
400 g Hovězí maso mleté
20 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
6 ks Rajčata
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
100 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 271kJ
5% Sacharidy 18 g
15% Tuky 11 g
29% Sodík 574 mg
45% Bílkoviny 25 g

Mleté maso s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Rajčata nakrájíme na jemné proužky. Fenykl omyjeme, očistíme a s natí nakrájíme na kostičky. Najemno pokrájíme česnek. Bylinky omyjeme, oklepeme a jemně nasekáme.

2

V kastrole rozpálíme olej. Na středním ohni podusíme česnek, bylinky, proužky rajčat, kostičky a semena fenyklu. Přidáme mleté maso, až zhrudkovatí. Přilijeme víno a 100 ml vody, ochutíme solí, pepřem a rajským protlakem. Zakryjeme a vše zvolna asi 30 minut podusíme.

3

Čerstvá rajčata omyjeme a rozkrojíme napůl. Přimícháme k masu a ohřejeme, ochutíme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept