Recept

Chobotničkové ragú s artyčoky a šafránem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26916

Ingredience

4 ks Artyčoky
5 g Bazalka
1 ks Chilli paprička
400 g Chobotnice
15 ml Citronová šťáva
80 ml Olej olivový
250 g Rajčata
5 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
260 g Těstoviny vařené (průměr)
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
2 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 806 kcal
Kilojoule 3 374kJ
36% Sacharidy 130 g
32% Tuky 24 g
83% Sodík 2 g
82% Bílkoviny 46 g

Chobotničkové ragú s artyčoky a šafránem postup přípravy receptu:

1

Chobotničky omyjeme a nakrájíme na proužky široké 1 cm. Rajčata spaříme vroucí vodou, pak je prudce ochladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tymián omyjeme, vodu oklepeme a lístky stáhneme ze stonku. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Chilli papričku omyjeme a i s jadérky jemně nasekáme.

2

Z artyčoků odstraníme vnější listy. Artyčoky rozkrojíme na osminy a smícháme s citronovou šťávou. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, artyčoky na prudkém ohni opečeme a z hrnce vyjmeme. Na zbylém oleji opečeme chobotničky, poté přidáme česnek, chilli a tymián a ještě krátce opékáme. Přidáme rajčata a 120 ml vína a takto ochucené chobotničky osolíme a zakryté hodinu dusíme na mírném ohni.

3

Šafrán rozetřeme, smícháme se zbývajícím vínem a necháme 15 minut odstát. Šafrán s vínem i artyčoky přidáme k chobotničkám a vše dusíme dalších 15 minut.

4

Ragú podáváme promíchané s uvařenými těstovinami, na které sypeme na proužky nakrájené lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept