Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26918

Ingredience

20 g Bazalka
1 ks Cuketa
1 ks Lilek
80 ml Olej olivový
1 ks Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
40 g Protlak rajčatový
200 g Rajčata
5 g Rozmarýn čerstvý
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
5 g Sůl
2 g Tymián čerstvý
0,1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 784kJ
3% Sacharidy 12 g
50% Tuky 38 g
25% Sodík 492 mg
28% Bílkoviny 16 g

Omáčka ratatouille postup přípravy receptu:

1

Cuketu, lilek, papriku a rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na velmi malé kostičky. U rajčat odstraníme zbytky stopek. Česnek oloupeme a nejprve nakrájíme na plátky, potom na jemné špalíčky. Rozmarýn a tymián omyjeme a oklepeme a jemně nasekáme. Lístky bazalky nakrájíme na proužky, polovinu dáme stranou na zdobení.

2

V hrnci rozehřejeme olej. Na středním ohni podusíme zeleninu (bez rajčat) s česnekem a bylinkami. Přilijeme 1/8 l vody, přidáme rajčata, rajský protlak, sůl a pepř a zakryté necháme na mírném ohni 30 minut dusit. Potom do omáčky vložíme kozí sýr a zahřejeme. Hotovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, porce zdobíme sekanou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept