Jednoduchý recept

Zeleninové sugo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26920

Ingredience

120 g Brambory vařené
60 g Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 ks Mrkev kořen
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 ml Protlak rajčatový
5 g Sůl
350 g Těstoviny vařené (průměr)
200 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 222kJ
12% Sacharidy 42 g
13% Tuky 10 g
41% Sodík 821 mg
16% Bílkoviny 9 g

Zeleninové sugo postup přípravy receptu:

1

Mrkev, fenykl, celer, houby a brambor oloupeme nebo omyjeme a očistíme. Vše nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Všechny ingredience smícháme a 1 polévkovou lžíci směsi dáme stranou.

2

V hrnci rozehřejeme olej. Směs zeleniny v něm na středním ohni 2-3 minuty podusíme. Podusíme krátce také cibuli, česnek a bylinky. Vše promícháme. Směs zalijeme vývarem, okořeníme rajským protlakem, solí a pepřem. Zakryté necháme dusit na mírném ohni zhruba 25 minut.

3

Potom dochutíme solí a pepřem a smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept