Jednoduchý recept

Nádivka houbová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26921

Ingredience

300 g Houby čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rohlíky bílé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
15 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 184kJ
5% Sacharidy 16 g
28% Tuky 21 g
6% Sodík 113 mg
17% Bílkoviny 10 g

Nádivka houbová postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme na kostičky, čerstvé očištěné houby na plátky, řeřichu posekáme najemno, muškátový oříšek nastrouháme a vejce rozkvedláme.

2

Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme na něj rohlíky, orestujeme a vyjmeme z pánve. Na stejné pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme plátky hub a podusíme 7 minut. Poté přilijeme vejce a rychle mícháme, až vejce ztuhnou. Pak vrátíme do pánve k houbám kostičky rohlíků, přimícháme řeřichu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme vychladnout.

3

Nádivka je vhodná zejména ke zvěřině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept