Jednoduchý recept

Bůček dušený na jalovci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26930

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
10 ks Jalovec
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
5 ml Ocet vinný
5 ks Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,177 kcal
Kilojoule 4 926kJ
20% Sacharidy 71 g
120% Tuky 90 g
21% Sodík 430 mg
53% Bílkoviny 30 g

Bůček dušený na jalovci postup přípravy receptu:

1

Bůček naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji v pekáčku na rozpuštěném másle. Přidáme porce bůčku a trochu orestujeme. Potom přisypeme mouku, rozpustíme ji v tuku a smažíme dožluta.

2

Pokrm okořeníme celým pepřem, jalovcem a bobkovým listem, podlijeme trochou vývaru, zakapeme octem a dáme péct. Pečeme a dusíme za občasného podlévání 45 minut.

3

Porce bůčku rozdělíme na talíře, šťávu v pekáčku přecedíme a porce masa šťávou přelijeme. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept