Recept

Vařená skopová kýta v omáčce s majoránkou a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 26933

Ingredience

20 g Celer bulvový
100 g Jogurt bílý
2 špetka Majoránka
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Mrkev kořen
20 g Olej rostlinný
0,2 kávová lžička Pepř černý celý
20 g Petržel kořen
200 g Skopová kýta
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 412kJ
4% Sacharidy 13 g
63% Tuky 47 g
12% Sodík 231 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vařená skopová kýta v omáčce s majoránkou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Kýtu vložíme do vroucí osolené vody, v níž vaříme také kořenovou zeleninu a celý pepř. Vaříme, dokud maso není měkké. Po vychladnutí maso rozdělíme na dvě porce a odložíme.

2

V hlubším rendlíku usmažíme ze stejného dílu (20 g) mouky a oleje světlou jíšku a zašleháme do ní tolik scezeného vývaru, aby vznikla středně hustá hladká omáčka. V omáčce povaříme utřený česnek a rozmělněnou majoránku. Na závěr do omáčky vmícháme jogurt a přidáme porce masa, které necháme prohřát.

3

Maso s omáčkou podáváme s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept