Recept

Noky z mletého masa v zeleninové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 26946

Ingredience

1 ks Bobkový list
30 g Celer bulvový
60 g Cibule
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
20 g Olej rostlinný
30 g Petržel kořen
20 g Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
160 g Vepřová plec
270 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 622kJ
3% Sacharidy 12 g
85% Tuky 64 g
16% Sodík 316 mg
34% Bílkoviny 19 g

Noky z mletého masa v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:

1

Libové plecko umeleme a v míse smícháme s vajíčkem, polovinou mouky a solí. Směs řádně promícháme. Z hmoty tvoříme noky, které smažíme v pánvi na 10 ml oleje.

2

V hlubším hrnci na druhé polovině oleje orestujeme pokrájenou cibuli s nakrájenou mrkví, kořenem celeru a kořenem petržele. Přimícháme protlak, bobkový list, nové koření, tymián a sůl a ještě chvíli restujeme. Poté přilijeme asi 250 ml vody a směs pod pokličkou dusíme. Když směs změkne, zahustíme ji moukou, kterou jsme rozmíchali v troše vody. Směs dochutíme umělým sladidlem a octem a necháme mouku dobře provařit.

3

Omáčku přepasírujeme do hlubokého hrnce, přidáme odložené noky, vše prohřejeme a podáváme ozdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept