Recept

Koláč s masovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26947

Ingredience

400 g Cibule
1 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
250 g Kuřecí prsa
35 ml Mléko plnotučné
300 g Mouka polohrubá
90 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 118kJ
15% Sacharidy 53 g
31% Tuky 23 g
17% Sodík 332 mg
41% Bílkoviny 23 g

Koláč s masovou náplní postup přípravy receptu:

1

V míse necháme na teple vzejít kvásek z droždí, špetky cukru, lžičky vlažného mléka a lžičky mouky. Když kvásek vzejde, přidáme mouku, čtyřicet gramů oleje, špetku soli, patnáct ml vlažného mléka se žloutkem a ze směsi vypracujeme vláčné a pružné těsto, které necháme vykynout.

2

V mezičase na třiceti gramech oleje orestujeme cibuli nakrájenou na plátky, vmícháme umleté maso z kuřecích prsou, osolíme, opepříme a smažíme za neustálého míchání a dbáme, aby se z masa nedělaly hrudky. Poté směs podlijeme jednou sběračkou vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Do směsi vmícháme dvacet ml mléka, v němž jsme rozšlehali vejce a dále směs na mírném plameni mícháme, až se tekutina zredukuje.

3

Z vykynutého těsta vyválíme dva pláty o tloušťce asi tři milimetry. Jeden plát položíme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli dvaceti gramy oleje, a okraje přeložíme přes kraj plechu. Na plát rozetřeme náplň, okraje těsta přes ni přehneme, položíme druhý plát a potřeme rozšlehaným bílkem. Těsto propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud těsto nezezlátne.

4

Koláč naporcujeme a podáváme teplý se salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept