Koláč s masovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s masovou náplní
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26947 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
250 g | Kuřecí prsa |
35 ml | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
90 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 155,8mg |
Draslík | 505,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 159,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláč s masovou náplní postup přípravy receptu:
1 | V míse necháme na teple vzejít kvásek z droždí, špetky cukru, lžičky vlažného mléka a lžičky mouky. Když kvásek vzejde, přidáme mouku, čtyřicet gramů oleje, špetku soli, patnáct ml vlažného mléka se žloutkem a ze směsi vypracujeme vláčné a pružné těsto, které necháme vykynout. |
2 | V mezičase na třiceti gramech oleje orestujeme cibuli nakrájenou na plátky, vmícháme umleté maso z kuřecích prsou, osolíme, opepříme a smažíme za neustálého míchání a dbáme, aby se z masa nedělaly hrudky. Poté směs podlijeme jednou sběračkou vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Do směsi vmícháme dvacet ml mléka, v němž jsme rozšlehali vejce a dále směs na mírném plameni mícháme, až se tekutina zredukuje. |
3 | Z vykynutého těsta vyválíme dva pláty o tloušťce asi tři milimetry. Jeden plát položíme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli dvaceti gramy oleje, a okraje přeložíme přes kraj plechu. Na plát rozetřeme náplň, okraje těsta přes ni přehneme, položíme druhý plát a potřeme rozšlehaným bílkem. Těsto propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud těsto nezezlátne. |
4 | Koláč naporcujeme a podáváme teplý se salátem. |