Lasagnetta s bramborami a hříbky na tymiánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagnetta s bramborami a hříbky na tymiánu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26963 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Brambory rané |
250 g | Hříbky čerstvé |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
600 g | Těstoviny Lasagne |
5 g | Tymián čerstvý |
5 l | Voda pitná |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 121g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 487,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 601,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Lasagne, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lasagnetta s bramborami a hříbky na tymiánu postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme navlhčenou papírovou utěrkou, odstraníme spodní část nožičky. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. |
3 | Šalotku nakrájíme nadrobno a v malém hrnci s olejem necháme zesklovatět. Přidáme brambory, rozmarýn, sůl a pepř a podusíme asi 7-8 minut, přitom podléváme troškou vývaru. |
4 | Houby nakrájíme na kousky a přidáme k bramborám, posypeme tymiánem a dochutíme. |
5 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Rozdělíme na talíře, přitom střídáme jejich barvy, a mezi ně dáváme 1 lžíci směsi hub a brambor. |