Špagetová cihlička s houbovým ragú

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme v osolené vodě „al dente", dáme je do hranaté zapékací mísy vyložené pečicím papírem, na ně položíme další papír a druhou mísu, aby se dobře stlačily. Necháme vychladnout.
  • 2
    Houby nakrájíme na kousky a podusíme je společně s feferonkou a nadrobno nakrájenou zeleninou. Na oleji je osmahneme dorůžova a pak restujeme 7-8 minut. Scedíme je, dáme na prkénko a nahrubo nakrájíme, dáme je znovu na pánev a přidáme rajčatovou salsu, rajčatový protlak, sůl, pepř a nadrobno nakrájenou petrželku. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut do zhoustnutí a případně ještě dochutíme.
  • 3
    Celá rajčata dáme s trochou oleje a neoloupaným česnekem do trouby předehřáté na 170 °C a sušíme asi 30 minut, aby byla méně vodnatá.
  • 4
    Těstoviny nakrájíme na kostky či kolečka a osmahneme je na teflonové pánvi mírně pomazané olejem, aby se po stranách zbarvily dozlatova a uvnitř ohřály. Podáváme je s houbovým ragú a pečenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.