Recept

Špagetová cihlička s houbovým ragú

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26967

Ingredience

Na těstoviny
300 g Špagety, Makarony
Na omáčku
100 g Celer řapíkatý
1 ks Chilli paprička sušená
60 g Cibule
300 g Hříbky čerstvé
50 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Protlak rajčatový
150 g Rajčata Cherry
80 g Salsa rajčatová
5 g Sůl
3 stroužek Česnek
Špagetová cihlička s houbovým ragú
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 749kJ
20% Sacharidy 73 g
11% Tuky 8 g
34% Sodík 679 mg
25% Bílkoviny 14 g

Špagetová cihlička s houbovým ragú postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v osolené vodě „al dente", dáme je do hranaté zapékací mísy vyložené pečicím papírem, na ně položíme další papír a druhou mísu, aby se dobře stlačily. Necháme vychladnout.

2

Houby nakrájíme na kousky a podusíme je společně s feferonkou a nadrobno nakrájenou zeleninou. Na oleji je osmahneme dorůžova a pak restujeme 7-8 minut. Scedíme je, dáme na prkénko a nahrubo nakrájíme, dáme je znovu na pánev a přidáme rajčatovou salsu, rajčatový protlak, sůl, pepř a nadrobno nakrájenou petrželku. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut do zhoustnutí a případně ještě dochutíme.

3

Celá rajčata dáme s trochou oleje a neoloupaným česnekem do trouby předehřáté na 170 °C a sušíme asi 30 minut, aby byla méně vodnatá.

4

Těstoviny nakrájíme na kostky či kolečka a osmahneme je na teflonové pánvi mírně pomazané olejem, aby se po stranách zbarvily dozlatova a uvnitř ohřály. Podáváme je s houbovým ragú a pečenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept