Paccheri s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paccheri s krevetami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26971 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
150 g | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
1 ks | Feferony |
200 g | Krevety tygří - loupané |
250 g | Lilek |
60 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
20 g | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
150 g | Rajčata Cherry |
30 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Mezzi Paccheri |
100 ml | Víno bílé |
Paccheri s krevetami | |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 482,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 308,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Feferony, Lilek, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Těstoviny Mezzi Paccheri mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Paccheri s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Krevety podélně nařízneme tak, aby vnitřní maso zůstalo v celku; vyjmeme ho, hlavičky s krunýři dáme stranou. Na malém množství oleje osmahneme dorůžova celer, mrkev a cibuli nakrájené nadrobno; přidáme hlavičky s krunýři a podlijeme vínem. Zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené, a necháme mírně vařit hodinu a půl. |
2 | Jakmile se odpaří voda z vývaru, propasírujeme ho přes lis na zeleninu, abychom vymačkali hlavičky, a případně ještě osolíme a opepříme. Lilek nakrájíme na plátky, přitom odstraníme semínka, a pak na kostičky; osmažíme ho na rostlinném oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Šalotku nakrájíme nadrobno a lehce ji podusíme s olejem a feferonkou; přidáme rajčata nakrájená na kousky a na prudkém ohni osmahneme. Po chvíli přidáme maso z ocásků a osmahnuté kostičky lilku. |
3 | Posypeme petrželkou a podlijeme vývarem ze scampi. Omáčku povaříme do zhoustnutí a přidáme paccheri uvařené „al dente". Na pánvi dokončíme var, a je-li to nutné, přilijeme ještě vývar. |