Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26971

Ingredience

Na těstoviny
150 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
1 ks Feferony
200 g Krevety tygří - loupané
250 g Lilek
60 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
20 g Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
150 g Rajčata Cherry
5 g Sůl
400 g Těstoviny Mezzi Paccheri
100 ml Víno bílé
30 g Šalotka
Paccheri s krevetami
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 291kJ
23% Sacharidy 84 g
19% Tuky 14 g
30% Sodík 603 mg
47% Bílkoviny 27 g

Paccheri s krevetami postup přípravy receptu:

1

Krevety podélně nařízneme tak, aby vnitřní maso zůstalo v celku; vyjmeme ho, hlavičky s krunýři dáme stranou. Na malém množství oleje osmahneme dorůžova celer, mrkev a cibuli nakrájené nadrobno; přidáme hlavičky s krunýři a podlijeme vínem. Zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené, a necháme mírně vařit hodinu a půl.

2

Jakmile se odpaří voda z vývaru, propasírujeme ho přes lis na zeleninu, abychom vymačkali hlavičky, a případně ještě osolíme a opepříme. Lilek nakrájíme na plátky, přitom odstraníme semínka, a pak na kostičky; osmažíme ho na rostlinném oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Šalotku nakrájíme nadrobno a lehce ji podusíme s olejem a feferonkou; přidáme rajčata nakrájená na kousky a na prudkém ohni osmahneme. Po chvíli přidáme maso z ocásků a osmahnuté kostičky lilku.

3

Posypeme petrželkou a podlijeme vývarem ze scampi. Omáčku povaříme do zhoustnutí a přidáme paccheri uvařené „al dente". Na pánvi dokončíme var, a je-li to nutné, přilijeme ještě vývar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept