Hovězí řízky z vařeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízky z vařeného masa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26978 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 plátek | Hovězí maso vařené |
50 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
100 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka polohrubá |
150 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 129,7mg |
Draslík | 98,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 344,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Solamyl, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízky z vařeného masa postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat 4 plátky vařeného hovězího masa. |
2 | Do misky nasypeme mouku, solamyl, vejce, strouhaný sýr a přilijeme mléko. Dobře promícháme, až vznikne těstíčko. Osolíme a okmínujeme. Do těstíčka vmícháme dvě lžíce scezeného nakládaného hrášku. |
3 | V tomto těstíčku postupně obalíme všechny čtyři plátky masa a usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší nebo jen s chlebem.