Recept

Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26979

Ingredience

Na těstoviny
300 g Těstoviny Mezzi Paccheri
Na omáčku
20 g Maizena - kukuřičný škrob
250 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
80 g Paprika zelená
80 g Paprika červená
80 g Paprika žlutá
10 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
10 g Pórek
50 g Rajčata
250 g Sýr Ricotta
3 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
5 g Sůl
100 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 486kJ
19% Sacharidy 69 g
34% Tuky 25 g
34% Sodík 688 mg
41% Bílkoviny 23 g

Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce postup přípravy receptu:

1

Papriky nakrájíme na kostičky. Na pánvi s malým množstvím oleje a 1 smáčknutým stroužkem česneku osmahneme postupně papriky jednotlivých barev.

2

Připravíme omáčku tak, že povaříme slupky z česneku v mléce; vyjmeme je a přidáme jíšku z másla a škrobové moučky. Povaříme do zhoustnutí a rozředíme troškou teplého vývaru tak, abychom dostali tekutou omáčku.

3

Uvaříme paccheri „al dente" a scedíme je. Když trochu vychladnou, naplníme je krémem z ricotty, kterou zpracujeme s polovinou nadrobno nakrájených rajčat, pecorinem, olejem, solí a pepřem. Spařenou pažitkou spojíme dohromady vždy 6 kousků těstovin a dáme je na plech. Paccheri pokryjeme osmahnutými paprikami a při teplotě 200 °C pečeme 12 minut.

4

Dle libosti ozdobíme slabými proužky pórku osmaženými ve vroucím oleji.

5

Paccheri podáváme na bílé omáčce.

6

Doplníme zbylými rajčaty nakrájenými na jemné proužky a křupavým pórkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept