Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky nakrájíme na kostičky. Na pánvi s malým množstvím oleje a 1 smáčknutým stroužkem česneku osmahneme postupně papriky jednotlivých barev.
  • 2
    Připravíme omáčku tak, že povaříme slupky z česneku v mléce; vyjmeme je a přidáme jíšku z másla a škrobové moučky. Povaříme do zhoustnutí a rozředíme troškou teplého vývaru tak, abychom dostali tekutou omáčku.
  • 3
    Uvaříme paccheri „al dente" a scedíme je. Když trochu vychladnou, naplníme je krémem z ricotty, kterou zpracujeme s polovinou nadrobno nakrájených rajčat, pecorinem, olejem, solí a pepřem. Spařenou pažitkou spojíme dohromady vždy 6 kousků těstovin a dáme je na plech. Paccheri pokryjeme osmahnutými paprikami a při teplotě 200 °C pečeme 12 minut.
  • 4
    Dle libosti ozdobíme slabými proužky pórku osmaženými ve vroucím oleji.
  • 5
    Paccheri podáváme na bílé omáčce.
  • 6
    Doplníme zbylými rajčaty nakrájenými na jemné proužky a křupavým pórkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.