Recept

Orecchiette s hráškovým krémem a mrkví

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26985

Ingredience

Na těstoviny
350 g Těstoviny Conchiglie
Na omáčku
200 g Hrášek
120 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sýr kozí
5 g Sůl
1 l Vývar zeleninový
50 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 256kJ
23% Sacharidy 81 g
113% Tuky 84 g
86% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 19 g

Orecchiette s hráškovým krémem a mrkví postup přípravy receptu:

1

Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme ji na másle zesklovatět. Je-li to nutné, podlijeme troškou vývaru. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme, vaříme 5 minut. Zalijeme teplým vývarem a vaříme, dokud hrášek nezměkne.

2

Vše rozmixujeme ponorným mixérem společně s kozím sýrem a panenským olivovým olejem. Upravíme hustotu a chuť. Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente" a scedíme, var dokončíme v hrnci s ještě tekutým hráškovým krémem. Oškrabeme mrkve, nakrájíme je na kostičky a osmahneme na pánvi s troškou olivového oleje. Dobře promícháme těstoviny s parmezánem a podáváme s kostičkami mrkve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept