Recept

Rýžové těstoviny po ligursku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26989

Ingredience

Na těstoviny
350 g Nudle rýžové
Na omáčku
10 g Bazalka
250 g Cuketa
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
80 g Olivy nakládané
1 kávová lžička Oříšky piniové
5 g Pažitka
150 g Rajčata Cherry
5 g Sůl
1 stroužek Česnek
Na ozdobu
50 g Mrkev kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
22% Sacharidy 78 g
53% Tuky 40 g
48% Sodík 965 mg
8% Bílkoviny 5 g

Rýžové těstoviny po ligursku postup přípravy receptu:

1

Omyjeme rajčata a rozkrojíme je na poloviny. Oloupaný a zmáčknutý stroužek česneku necháme zesklovatět na pánvi s rozpáleným olejem, přidáme piniová semena, která jsme předem opražili v troubě nebo na pánvi, nasekané olivy a cuketu nakrájenou na slabé proužky, nakonec rajčata. Osolíme, navoníme bazalkou natrhanou na malé kousky a podlijeme troškou teplé vody. Vaříme 5 minut a případně ještě dochutíme.

2

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, když jsou „al dente", a krátce dovaříme na pánvi s omáčkou. Omyjeme a osušíme pažitku, najemno ji nasekáme, přidáme k těstovinám a rozdělíme na talíře.

3

Mrkev oškrabeme, nastrouháme ji přímo na těstoviny a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept