Rýžové těstoviny po ligursku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové těstoviny po ligursku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26989 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
350 g | Nudle rýžové |
Na omáčku | |
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Cuketa |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
80 g | Olivy nakládané |
1 kávová lžička | Oříšky piniové |
5 g | Pažitka |
150 g | Rajčata Cherry |
5 g | Sůl |
Na ozdobu | |
50 g | Mrkev kořen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 330,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Nudle rýžové, Bazalka, Česnek, Cuketa, Olivy nakládané, Oříšky piniové, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Rajčata Cherry, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžové těstoviny po ligursku postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme rajčata a rozkrojíme je na poloviny. Oloupaný a zmáčknutý stroužek česneku necháme zesklovatět na pánvi s rozpáleným olejem, přidáme piniová semena, která jsme předem opražili v troubě nebo na pánvi, nasekané olivy a cuketu nakrájenou na slabé proužky, nakonec rajčata. Osolíme, navoníme bazalkou natrhanou na malé kousky a podlijeme troškou teplé vody. Vaříme 5 minut a případně ještě dochutíme. |
2 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, když jsou „al dente", a krátce dovaříme na pánvi s omáčkou. Omyjeme a osušíme pažitku, najemno ji nasekáme, přidáme k těstovinám a rozdělíme na talíře. |
3 | Mrkev oškrabeme, nastrouháme ji přímo na těstoviny a ihned podáváme. |