Medailón ze svíčkové na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medailón ze svíčkové na žampionech
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 270 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí svíčková |
150 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
100 g | Tuk |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 630,9mg |
---|---|
Cholesterol | 53,0mg |
Draslík | 319,8mg |
Vláknina | 326,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Medailón ze svíčkové na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Upravíme jej do kulatého nebo oválného tvaru, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme. |
2 | Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Přidáme je do výpeku, krátce osmahneme, zastříkneme vývarem, přidáme máslo, přisolíme a krátce podusíme. |
3 | Nakonec medailón přelijeme šťávou s žampiony. |
4 | Ihned podáváme. |