Vejce plněná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2703 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 324,7mg |
Draslík | 116,4mg |
Vláknina | 558,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce plněná postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo. |
2 | Do misky dáme máslo, hořčici, sůl a pepř. Nakrájíme cibuli a vše promícháme. |
3 | Oloupeme vejce, vyjmeme žloutky a zamícháme je do pomazánky s máslem, hořčicí, cibulí, solí a pepřem. |
4 | Uvařené bílky rozkrájíme na půl a dáme na ně hotovou pomazánku. |
5 | Podáváme jako studený předkrm. |