Penne s paprikovým krémem a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s paprikovým krémem a mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 27035 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Mandle plátkové |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Penne |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 17,4mg |
Draslík | 193,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátkové, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Penne, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Penne s paprikovým krémem a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Papriky upečeme zprudka dočerna, na pár minut přiklopíme, oloupeme a nakrájíme je na proužky. Najemno nasekáme cibuli, osmahneme na olivovém oleji, přidáme papriky a zeleninový vývar. Ztlumíme a podusíme 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme, na závěr vše rozmixujeme dohromady se smetanou. |
2 | Penne ve slané vodě uvaříme, dovaříme je s paprikovou omáčkou a ještě teplé podáváme. |
3 | Ozdobíme mandlovými lupínky, které jsme opražili několik minut na pánvi. |