Penne s krabem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s krabem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27048 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
600 g | Krab |
60 g | Máslo čerstvé |
15 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Penne |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 765,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 349,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Krab, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Penne s krabem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kraby uvaříme ve vodě, vložíme loupaná rajčata a bez pokličky vaříme asi dvacet minut. Vyndáme kraby, opatrně je rozlouskáme, aby klepeta zůstala nepoškozená, a vyjmeme z nich maso. |
2 | Na olivovém oleji osmažíme chilli, šalvěj a petrželku. |
3 | Osmahnuté koření dáme do hrnce s oloupanými rajčaty, přidáme i krabí maso a klepeta, osolíme a vaříme asi 1 hodinu (dokud nebude mít omáčka požadovanou hustotu). |
4 | Penne uvaříme „al dente" v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ihned vložíme do hrnce s omáčkou. Přidáme máslo a podáváme na talířích posypané vydatným množstvím nadrobno nasekané petrželky. |