Recept

Orecchiette s křepelkami a lanýžem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27054

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
15 g Hrozinky
80 g Hříbky čerstvé
2 ks Křepelka
1 ks Lanýž
1 ks Mrkev kořen
80 ml Olej olivový extra panenský
15 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
450 g Těstoviny Orecchiette
100 g Vepřové maso mleté
4 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
15 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 899 kcal
Kilojoule 3 760kJ
29% Sacharidy 106 g
46% Tuky 34 g
29% Sodík 588 mg
69% Bílkoviny 39 g

Orecchiette s křepelkami a lanýžem postup přípravy receptu:

1

Česnek, mrkev, celer, cibuli nasekáme najemno a v hrnci s olejem povaříme s šalvějí. Potom vložíme vepřové maso a 5 minut pomalu opékáme. Přidáme křepelky rozkrájené na 4 díly, podlijeme vínem.

2

Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut, potom vložíme piniová semena a hrozinky předem namočené do vody a vymačkané. Z křepelek oddělíme maso, nakrájíme a dáme zpět do omáčky, dochutíme.

3

Očistíme houby, nakrájíme na silnější plátky, osmažíme na oleji s neoloupaným stroužkem česneku, osolíme a opepříme.

4

Vaječné těstoviny nepravidelně nakrájíme a vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", vložíme do omáčky a zamícháme.

5

Orcchiette podáváme posypané houbami a lupínky lanýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept