Recept

Orecchiette s ostrým krémem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 27055

Ingredience

1 ks Chilli paprička
280 g Mouka polohrubá
60 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
100 g Sýr Feta
20 g Sýr Parmezán
10 g Sůl
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
150 g Řepa žlutá
150 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 903kJ
16% Sacharidy 59 g
28% Tuky 21 g
65% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Orecchiette s ostrým krémem postup přípravy receptu:

1

Očistíme špenát a řepu, zeleninu povaříme v osolené vodě 5 minut, scedíme a vymačkáme.

2

V kastrolu rozehřejeme olej s česnekem nakrájeným na tenké plátky

3

a rozdrobenou chilli papričkou. Uvařenou zeleninu dáme do mixéru

4

a přidáme olej. Rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme.

5

Přidáme nastrouhaný parmezán a rozdrobenou fetu.

6

Propracujeme mouku s vodou a špetkou soli a necháme přikryté odpočinout 20 minut.Z těsta rozválejíme tenké válečky a ty nakrájíme na malé, stejně velké dílky. Každý dílek smáčkneme palcem a lehce jím posuneme po pomoučeném válu, aby vznikl důlek.

7

Orecchiette uvaříme v osolené vodě a ochutíme je krémem ze špenátu a řepy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept