Orecchiette s ostrým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orecchiette s ostrým krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 27055 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
280 g | Mouka polohrubá |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Řepa žlutá |
150 g | Špenát listový čerstvý |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
20 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 317,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Řepa žlutá, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orecchiette s ostrým krémem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme špenát a řepu, zeleninu povaříme v osolené vodě 5 minut, scedíme a vymačkáme. |
2 | V kastrolu rozehřejeme olej s česnekem nakrájeným na tenké plátky |
3 | a rozdrobenou chilli papričkou. Uvařenou zeleninu dáme do mixéru |
4 | a přidáme olej. Rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme. |
5 | Přidáme nastrouhaný parmezán a rozdrobenou fetu. |
6 | Propracujeme mouku s vodou a špetkou soli a necháme přikryté odpočinout 20 minut.Z těsta rozválejíme tenké válečky a ty nakrájíme na malé, stejně velké dílky. Každý dílek smáčkneme palcem a lehce jím posuneme po pomoučeném válu, aby vznikl důlek. |
7 | Orecchiette uvaříme v osolené vodě a ochutíme je krémem ze špenátu a řepy. |