Tagliolini s marinovaným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliolini s marinovaným lososem
Tagliolini s marinovaným lososem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27073 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
50 g | Kaviár |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
Na lososa | |
400 g | Losos - filety |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Na omáčku | |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Na ozdobu | |
40 g | Kaviár |
5 g | Kopr čerstvý |
Tagliolini s marinovaným lososem | |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 376,3mg |
Draslík | 466,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 638,3mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaviár, Vejce slepičí, Losos - filety, Sůl, Limetka, Kaviár, Kopr čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tagliolini s marinovaným lososem postup přípravy receptu:
1 | Na nudličky nakrájíme lososa a vložíme do mísy se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící olivového oleje. Dáme na 1 hodinu do lednice. |
2 | Z mouky, vajec a kaviáru zaděláme pružné těsto. |
3 | Plátky lososa osmažíme na pánvi 30 sekund z každé strany a uchováme v teple. |
4 | Na omáčku : Šleháme metličkou hořčici se smetanou, olivovým olejem a slupkou z limetky nakrájenou na tenounké plátky. |
5 | Vytvoříme pruhy z připraveného těsta a nakrájíme slabé nudle — tagliolini. |
6 | Tagliolini uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente", scedíme je tak, aby v nich zůstalo trošku vody a ochutíme je hořčicovou omáčkou. Těstoviny podáváme společně s ještě teplými plátky lososa. Ozdobíme kaviárem z lososa a snítkou kopru. |