Recept

Šafránové tagliolini s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27076

Ingredience

Na těstoviny
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vejce slepičí
Na omáčku
5 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
10 g Šafrán
Na ozdobu
200 g Chřest bílý
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 810kJ
17% Sacharidy 62 g
17% Tuky 13 g
28% Sodík 551 mg
31% Bílkoviny 17 g

Šafránové tagliolini s chřestem postup přípravy receptu:

1

Z mouky a vajec vypracujeme těsto, dáme ho půl hodiny odpočinout. Na strojku utvoříme tenký pruh těsta.

2

Těsto zprášíme moukou, stočíme do válečku a nakrájíme na slabé nudle. Tagliolini necháme oschnout na utěrce posypané moukou.

3

Smetanu přivedeme k varu, přidáme k ní šafrán, osolíme, opepříme a zvolna vaříme několik minut do zhoustnutí. Na pánvi s horkým olejem a česnekem opečeme chřest tak, aby byl krásně křupavý.

4

Tagliolini uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je a krátce dovaříme na pánvi se šafránovou omáčkou. Upravíme na talíř a doprostřed těstovin dáme křupavý chřest. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept