Šafránové tagliolini s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránové tagliolini s chřestem
Šafránové tagliolini s chřestem
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27076 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Šafrán |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
Na ozdobu | |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 204,0mg |
Draslík | 228,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 13,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Sůl, Česnek, Chřest bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šafrán, Smetana 12% (konzumní), Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šafránové tagliolini s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a vajec vypracujeme těsto, dáme ho půl hodiny odpočinout. Na strojku utvoříme tenký pruh těsta. |
2 | Těsto zprášíme moukou, stočíme do válečku a nakrájíme na slabé nudle. Tagliolini necháme oschnout na utěrce posypané moukou. |
3 | Smetanu přivedeme k varu, přidáme k ní šafrán, osolíme, opepříme a zvolna vaříme několik minut do zhoustnutí. Na pánvi s horkým olejem a česnekem opečeme chřest tak, aby byl krásně křupavý. |
4 | Tagliolini uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je a krátce dovaříme na pánvi se šafránovou omáčkou. Upravíme na talíř a doprostřed těstovin dáme křupavý chřest. Ihned podáváme. |