Tagliolini s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliolini s vínem
Tagliolini s vínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27077 |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Na omáčku | |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
180 g | Klobása Chorizo |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 594,9mg |
Draslík | 106,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Česnek, Fenykl obecný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Klobása Chorizo, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tagliolini s vínem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky zaděláme s moukou, solí a vínem, abychom dostali hladké a pružné těsto; zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky odpočinout. |
2 | Těsto několikrát protáhneme strojkem na těstoviny a s pomocí nástavce uděláme tenké nudle - tagliolini; posypeme je polohrubou moukou a dáme stranou. |
3 | Na pánvi rozpálíme olivový olej se stroužkem česneku a přidáme rozdrobenou klobásu, společně s fenyklovými semínky, solí a pepřem osmahneme 2 minuty a poté podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, ve které se vařily těstoviny, a nakonec i tagliolini uvařené „al dente" (2 minuty). |
4 | Ještě chvíli povaříme, aby se všechny chuti dobře propojily, a tagliolini ihned podáváme. |