Recept

Čerstvé canolini se zaječím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27082

Ingredience

100 g Brambory
30 g Celer řapíkatý
2 ks Cibule
5 ks Jalovec
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
160 ml Olej olivový extra panenský
10 g Pepř černý mletý
200 g Pórek
10 g Solamyl - bramborový škrob
80 g Sýr Parmezán
50 g Sýr Ricotta
20 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
4 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
750 ml Víno červené
250 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,314 kcal
Kilojoule 5 497kJ
32% Sacharidy 117 g
76% Tuky 57 g
123% Sodík 2 g
84% Bílkoviny 48 g

Čerstvé canolini se zaječím masem postup přípravy receptu:

1

Náplň : Maso z vykostěného zajíce pokrájíme na sousta. Dorůžova osmažíme na části oleje celer, mrkev a cibuli, přidáme maso a drcený jalovec, podlijeme. 30 minut vaříme, směs jemně nakrájíme a přidáme ricottu. Zamícháme a dochutíme pepřem.

2

Pórková omáčka : Brambory oškrábeme, pórek nakrájíme na kolečka, uvaříme v osolené vodě. Důkladně rozmixujeme.

3

Vinná omáčka : Povaříme víno, nakrájenou cibuli, tymián a vyvaříme na polovinu, zahustíme maizenou a osolíme.

4

Těsto : Vypracujeme z mouky, vajec, 4 lžic olivového oleje a parmezánu. Necháme 30 minut odpočinout a vyválíme tenký plát. Vykrájíme kolečka o průměru 5 cm a stejné množství o průměru 4 cm. Na větší kolečka položíme směs ze zajíce a na ni menší kolečka. Přimáčkneme těsto k sobě, pak vezmeme protilehlé konce, dáme k sobě a utvoříme trubičku.

5

Canolini uvaříme, scedíme a krátce osmahneme na oleji s parmezánem. Dáme na talíř, který jsme předem ozdobili pórkovou omáčkou. Zakončíme vinnou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept