Čerstvé canolini se zaječím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé canolini se zaječím masem
Čerstvé canolini se zaječím masem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27082 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Brambory |
30 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
5 ks | Jalovec |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
160 ml | Olej olivový extra panenský |
10 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
10 g | Solamyl - bramborový škrob |
20 g | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
50 g | Sýr Ricotta |
10 g | Tymián čerstvý |
4 ks | Vejce slepičí |
750 ml | Víno červené |
4 l | Voda pitná |
250 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 315,9mg |
Draslík | 916,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 651,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čerstvé canolini se zaječím masem postup přípravy receptu:
1 | Náplň : Maso z vykostěného zajíce pokrájíme na sousta. Dorůžova osmažíme na části oleje celer, mrkev a cibuli, přidáme maso a drcený jalovec, podlijeme. 30 minut vaříme, směs jemně nakrájíme a přidáme ricottu. Zamícháme a dochutíme pepřem. |
2 | Pórková omáčka : Brambory oškrábeme, pórek nakrájíme na kolečka, uvaříme v osolené vodě. Důkladně rozmixujeme. |
3 | Vinná omáčka : Povaříme víno, nakrájenou cibuli, tymián a vyvaříme na polovinu, zahustíme maizenou a osolíme. |
4 | Těsto : Vypracujeme z mouky, vajec, 4 lžic olivového oleje a parmezánu. Necháme 30 minut odpočinout a vyválíme tenký plát. Vykrájíme kolečka o průměru 5 cm a stejné množství o průměru 4 cm. Na větší kolečka položíme směs ze zajíce a na ni menší kolečka. Přimáčkneme těsto k sobě, pak vezmeme protilehlé konce, dáme k sobě a utvoříme trubičku. |
5 | Canolini uvaříme, scedíme a krátce osmahneme na oleji s parmezánem. Dáme na talíř, který jsme předem ozdobili pórkovou omáčkou. Zakončíme vinnou omáčkou a podáváme. |