Raviotoni s omáčkou z oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raviotoni s omáčkou z oliv
Raviotoni s omáčkou z oliv
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27083 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 g | Bazalka |
1 ks | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Jeseter ruský |
100 g | Jeseter ve vlastní šťávě |
10 g | Kapary |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mouka žitná celozrnná |
180 ml | Olej olivový extra panenský |
40 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
4 ks | Rajčata |
20 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
15 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 150,7mg |
Draslík | 673,8mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Jeseter ruský, Pomeranče, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Jeseter ve vlastní šťávě, Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka žitná celozrnná, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Raviotoni s omáčkou z oliv postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec a trochy vody připravíme těsto a necháme odpočinout. Na rozpáleném oleji osmažíme stroužek česneku, vložíme pokrájené maso z jesetera a podlijeme vínem. Vaříme 5 minut, maso rozmixujeme se smetanou, uvařenou bramborou, kapary a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Na plech nasypeme hrubou sůl, dáme na ni plátek z jesetera a osolíme, v předehřáté troubě na 190 °C pečeme 25 minut. |
2 | Olej s jemně nakrájeným česnekem a petrželkou rozehřejeme, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a olivy. Plátky vyndáme z trouby, odstraníme kůrku ze soli, nakrájíme na sousta, vložíme do omáčky a dochutíme. |
3 | Z poloviny těsta vyválíme nepříliš tenký plát, poklademe kopečky náplně a položíme další plát těsta. Kulatým vykrajovátkem s obloučky utvoříme ravioloni a vaříme 3 minuty v osolené vodě s troškou oleje. |
4 | Scedíme, krátce povaříme na pánvi s omáčkou, ozdobíme bazalkou a podáváme. |