Ravioli plněné ricottou s pečenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné ricottou s pečenými rajčaty
Ravioli plněné ricottou s pečenými rajčaty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27084 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Pomerančová kůra |
200 g | Rajčata |
20 g | Sůl |
25 g | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
10 g | Tymián čerstvý |
3 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 220,1mg |
Draslík | 555,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Pomerančová kůra, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ravioli plněné ricottou s pečenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Na proužky nakrájíme fenykl. Najemno nasekáme cibuli a společně s troškou oleje a vody necháme zesklovatět. Přidáme fenykl, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut, občas podlijeme vodou. Přidáme lístky tymiánu a necháme vychladnout. Krém rozmixujeme, přidáme ricottu, žloutek, parmezán, pomerančovou kůru. |
2 | Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Na dlouhý proužek těsta dáme náplň a podélně přeložíme a nakrájíme na čtverečky — ravioli. |
3 | Do zapékací misky vložíme celá rajčata ochucená rozmáčknutými dílky česneku, olejem, solí, bazalkou a opečeme 20 minut v troubě na 200 °C. Ravioli uvaříme v osolené vodě. Ochutíme rajčaty. |