Medailón ze svíčkové s drůbežími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medailón ze svíčkové s drůbežími játry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 271 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí svíčková |
200 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Játra drůbeží |
50 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
100 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 949,8mg |
---|---|
Cholesterol | 50,4mg |
Draslík | 332,3mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Medailón ze svíčkové s drůbežími játry postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a spolu s tenkým plátkem slaniny rychleji opečeme na tuku. |
2 | Medailón vyjmeme a do výpeku přidáme očištěná, opláchnutá, na plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra. Krátce je osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme. |
3 | Nakonec játra osolíme, opepříme a zjemníme máslem. |
4 | Medailón přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátkem opečené slaniny. |
5 | Ihned podáváme. |