Recept

Špaldové cannoncini plněné pražskou šunkou s hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27104

Ingredience

Na těsto
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mouka špaldová
5 g Sůl
7 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
1 kávová lžička Majoránka
150 g Sýr Provola
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
180 g Šunka dušená
Na omáčku
100 g Hříbky čerstvé
5 g Maizena - kukuřičný škrob
10 g Majoránka
100 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 155kJ
18% Sacharidy 65 g
51% Tuky 38 g
67% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Špaldové cannoncini plněné pražskou šunkou s hříbky postup přípravy receptu:

1

Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout.

2

Pražskou šunku se sýrem rozmixujeme, přidáme vejce, majoránku a sůl.

3

Mléko povaříme na mírném ohni se smetanou, aby zhoustlo; ochutíme solí, pepřem a větvičkami majoránky a zahustíme škrobem. Těsto několikrát protáhneme strojkem, aby vznikly dlouhé slabé pláty, náplň dáme do kornoutu na zdobení a naneseme ji do jejich středu. Těsto srolujte kolem náplně, přebývající část navlhčíme štětečkem a pořádně přimáčkneme. Nakrájíme na kousky dlouhé 4 cm a uvaříme cannoncini v osolené vodě.

4

Mezitím podusíme hříbky na pánvi s olejem a stroužkem česneku, přidáme slité cannoncini a dochutíme.

5

Podáváme na talíři ozdobené majoránkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept