Špaldové cannoncini plněné pražskou šunkou s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaldové cannoncini plněné pražskou šunkou s hříbky
Špaldové cannoncini plněné pražskou šunkou s hříbky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27104 |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mouka špaldová |
5 g | Sůl |
7 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
1 kávová lžička | Majoránka |
5 g | Sůl |
180 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Provola |
1 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Hříbky čerstvé |
5 g | Maizena - kukuřičný škrob |
10 g | Majoránka |
100 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 770,1mg |
Draslík | 235,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Hříbky čerstvé, Majoránka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka špaldová, Šunka dušená, Sýr Provola, Maizena - kukuřičný škrob, Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špaldové cannoncini plněné pražskou šunkou s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout. |
2 | Pražskou šunku se sýrem rozmixujeme, přidáme vejce, majoránku a sůl. |
3 | Mléko povaříme na mírném ohni se smetanou, aby zhoustlo; ochutíme solí, pepřem a větvičkami majoránky a zahustíme škrobem. Těsto několikrát protáhneme strojkem, aby vznikly dlouhé slabé pláty, náplň dáme do kornoutu na zdobení a naneseme ji do jejich středu. Těsto srolujte kolem náplně, přebývající část navlhčíme štětečkem a pořádně přimáčkneme. Nakrájíme na kousky dlouhé 4 cm a uvaříme cannoncini v osolené vodě. |
4 | Mezitím podusíme hříbky na pánvi s olejem a stroužkem česneku, přidáme slité cannoncini a dochutíme. |
5 | Podáváme na talíři ozdobené majoránkovou omáčkou. |