Hráškové cappellacci s humrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hráškové cappellacci s humrem
Hráškové cappellacci s humrem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27105 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
1 kg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
500 g | Hrášek |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 g | Pórek |
100 g | Šunka parmská |
Na krém | |
10 g | Bazalka |
600 g | Humr |
5 g | Majoránka |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Paprika mletá pálivá |
10 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Pórek |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
500 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,2mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Hrášek, Bazalka, Humr, Majoránka, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový extra panenský, Pórek, Šunka parmská, Olej olivový extra panenský, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hráškové cappellacci s humrem postup přípravy receptu:
1 | Minutku povaříme ve slané vodě hrášek. Na pánvi s olejem a s lžící vody osmahneme na jemno nasekaný pórek se šunkou, hráškem a bylinkami. Vyvaříme do tuku. Vyjmeme šunku a bylinky, ostatní na jemno rozmixujeme. |
2 | Z mouky a vajec zaděláme těsto, vyválíme z něj velice slabý plát. Hráškovou náplň přendáme do cukrářského sáčku a na těsto jím stříkáme kopečky vzdálené od sebe 3 cm, vykrájíme trojúhelníky, přehneme ho přes náplň a špičkami k sobě, tak utvoříme cappellacci. Na oleji osmahneme pórek s bylinkami a paprikou. Přidáme maso z obou humřích klepet, osmahneme ještě 1 minutu, přidáme 3 lístky bazalky. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 10 minut. |
3 | Omáčku rozmixujeme se lžící oleje a přecedíme ji. Cappellacci uvaříme, scedíme je a krátce povaříme na pánvi s olejem a troškou silného humřího vývaru. |
4 | Na vhodný talíř dáme humří krém a na něj upravíme těstoviny. Ozdobíme humřím medailonkem, kouskem šunky, pokapeme olejem a dáme na 2 minuty zapéct do trouby. |