Recept

Caramelle plněné čekankou a ricottou, sypané mákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 27109

Ingredience

Na těsto
120 g Mouka polohrubá
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 g Sůl
120 ml Voda pitná
Na náplň
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
5 g Sůl
600 g Čekanka
Na omáčku
20 g Mák mletý
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
5 g Pepř černý mletý
100 g Pórek
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 814kJ
20% Sacharidy 73 g
44% Tuky 33 g
78% Sodík 2 g
43% Bílkoviny 24 g

Caramelle plněné čekankou a ricottou, sypané mákem postup přípravy receptu:

1

Zaděláme těsto a necháme ho 20 minut odpočinout.

2

Čekanku nakrájíme na proužky a podusíme ji s máslem a špetkou soli, dokud se nevypaří všechna tekutina. Necháme ji vychladnout, nadrobno nasekáme a smícháme s ricottou; přidáme parmezán, osolíme a opepříme.

3

Z těsta vyválíme dva slabé pláty; na jeden naneseme kopečky nádivky vzdálené od sebe 5-6 cm, překryjeme druhým plátem, kolem nádivky prsty přimáčkneme a vykrájímee obdélníkové ravioli. Konce každého obdélníku — ravioly — vezmeme do ruky a zakrutíme je do „bonbonu", přitom je lehce natáhneme, aby se zeslabily v místech, kde se přeloží přes sebe.

4

Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme ho na směsi dvou olejů. Přidáme mák, osolíme a podusíme, aby se chuti propojily. Caramelle uvaříme v osolené vodě, scedíme je a přidáme do omáčky. Promícháme a podáváme je posypané nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept