Caramelle plněné čekankou a ricottou, sypané mákem

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zaděláme těsto a necháme ho 20 minut odpočinout.
  • 2
    Čekanku nakrájíme na proužky a podusíme ji s máslem a špetkou soli, dokud se nevypaří všechna tekutina. Necháme ji vychladnout, nadrobno nasekáme a smícháme s ricottou; přidáme parmezán, osolíme a opepříme.
  • 3
    Z těsta vyválíme dva slabé pláty; na jeden naneseme kopečky nádivky vzdálené od sebe 5-6 cm, překryjeme druhým plátem, kolem nádivky prsty přimáčkneme a vykrájímee obdélníkové ravioli. Konce každého obdélníku — ravioly — vezmeme do ruky a zakrutíme je do „bonbonu", přitom je lehce natáhneme, aby se zeslabily v místech, kde se přeloží přes sebe.
  • 4
    Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme ho na směsi dvou olejů. Přidáme mák, osolíme a podusíme, aby se chuti propojily. Caramelle uvaříme v osolené vodě, scedíme je a přidáme do omáčky. Promícháme a podáváme je posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.