Recept

Těstovinové caravelle plněné sépiemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27110

Ingredience

Na těsto
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
5 g Šafrán
Na náplň
80 g Chléb toastový
100 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
300 g Sépie
5 g Sůl
1 stroužek Česnek
Na omáčku
250 g Cuketa
1 kávová lžička Máslo čerstvé
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 414kJ
18% Sacharidy 64 g
27% Tuky 20 g
75% Sodík 2 g
52% Bílkoviny 29 g

Těstovinové caravelle plněné sépiemi postup přípravy receptu:

1

Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Rozehřejeme olej se stroužkem česneku. Očištěné sépie nakrájíme na větší kousky a na pánvi je osmahneme 3 minuty. Vyjmeme stroužek česneku. Toastový chléb namočíme do mléka. Vymačkejte ho a rozmixujeme společně se sépiemi. Osolíme, opepříme a přidáme petržel.

2

Na pánev, ve které jsme osmahli sépie, přilijeme víno a rybí vývar a vaříme tak dlouho, dokud se tekutiny nevyvaří na polovinu. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na obdélníky a na ně dáme sépiovou náplň. Přeložíme je na polovinu a konce těsta smáčkněte k sobě, abychom utvořili „bonbony". Oloupané cukety nakrájíme na slabé proužky. Máslo ohřejeme, cukety na něm osmahneme dorůžova a přidáme k nim rybí vývar povařený s vínem.

3

Caravelle uvaříme 4 minuty v osolené vodě, přidáme je do omáčky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept