Šafránové fagottini s krevetami

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
15 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Langusty a krevety vyloupeme, krunýře dáme stranou. Nasekanou mrkev, celer,krunýře a cibuli orestujeme, zalijeme vodou a uvaříme rybí vývar.
  • 2
    Nadrobno nastrouhanou šalotku podusíme a přidáme k ní mořské plody. Vše vaříme 5 minut. Několik krevet dáme stranou na ozdobu. Směs dáme do mixéru, přidáme smetanu a strouhanku, umixujeme. Celer, mrkev a cibuli nadrobno nakrájíme a část podusíme. Přidáme fazole, zalijeme rybím vývarem, přidáme oloupaná rajčata, rozmarýn a vaříme 20 minut. Zaděláme těsto a zabalené do fólie ho necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na čtverce, do jejich středu položíme náplň. Nad náplní přimáčkneme těsto k sobě, tím utvoříme balíčky — fagottini.
  • 3
    Na mírném ohni je v osolené vodě vaříme 5 minut. Uvařenou směs s fazolemi rozmixujeme a fagottini položíme na talíře na teplou fazolovou omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.