Šafránové fagottini s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránové fagottini s krevetami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27111 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
200 g | Krevety tygří - loupané |
150 g | Langusta |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Šalotka |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
Na omáčku | |
80 g | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
200 g | Fazole červené sterilované |
50 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
60 g | Rajčata |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 308,5mg |
Draslík | 476,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 25,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Šalotka, Strouhanka, Celer řapíkatý, Cibule, Fazole červené sterilované, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Šafrán, Krevety tygří - loupané, Langusta, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šafránové fagottini s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Langusty a krevety vyloupeme, krunýře dáme stranou. Nasekanou mrkev, celer,krunýře a cibuli orestujeme, zalijeme vodou a uvaříme rybí vývar. |
2 | Nadrobno nastrouhanou šalotku podusíme a přidáme k ní mořské plody. Vše vaříme 5 minut. Několik krevet dáme stranou na ozdobu. Směs dáme do mixéru, přidáme smetanu a strouhanku, umixujeme. Celer, mrkev a cibuli nadrobno nakrájíme a část podusíme. Přidáme fazole, zalijeme rybím vývarem, přidáme oloupaná rajčata, rozmarýn a vaříme 20 minut. Zaděláme těsto a zabalené do fólie ho necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na čtverce, do jejich středu položíme náplň. Nad náplní přimáčkneme těsto k sobě, tím utvoříme balíčky — fagottini. |
3 | Na mírném ohni je v osolené vodě vaříme 5 minut. Uvařenou směs s fazolemi rozmixujeme a fagottini položíme na talíře na teplou fazolovou omáčku. |