Špenátové fazzoletti s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové fazzoletti s tuňákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27116 |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
160 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
100 g | Celer řapíkatý |
250 g | Cuketa |
60 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
40 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
180 g | Tuňák v oleji |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 665,4mg |
Draslík | 529,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Celer řapíkatý, Cuketa, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tuňák v oleji, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špenátové fazzoletti s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu nakrájíme na kostičky. Špenát uvaříme, vodu z jeho varu dáme stranou a těsto zaděláme jak se špenátem, tak s troškou této vody. Zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. |
2 | Na kolečka nakrájenou šalotku osmažíme na oleji, přidáme celer, mrkev, zeleninový vývare a vaříme 5 minut. Přidáme nakrájenou cuketu, kostičky rajčat bez semínek a vnitřní tekutiny, osolíme, opepříme a vaříme další 2 minuty. |
3 | Zeleninovou omáčku rozdělíme: 2/3 smícháme s rozdroleným tuňákem, poslouží jako náplň; zbylou třetinou dochutíme těstoviny. Do ní rozdrolíme uvařený žloutek. |
4 | Z těsta vyválíme slabý plát a nakrájíme ho na čtverce, uvaříme je v osolené vodě. Náplň z tuňáka a zeleniny zabalíme do těstovinových čtverců, jako kdybychom dělali palačinky. Podáváme s ohřátou zeleninovou omáčkou. |