Recept

Ravioli plněné kapustou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27117

Ingredience

Na těsto
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
300 g Kapusta hlávková
3 g Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
150 g Sýr Ricotta
5 g Sůl
80 g Vepřový bok
2 stroužek Česnek
Na omáčku
200 g Brambory
1 ks Lanýž
20 ml Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 702kJ
16% Sacharidy 57 g
49% Tuky 37 g
82% Sodík 2 g
42% Bílkoviny 24 g

Ravioli plněné kapustou postup přípravy receptu:

1

Bok nakrájíme nadrobno, podusíme ho na oleji se zmáčknutým česnekem bez jádra. Kapustu nakrájíme na tenké proužky, dáme na pánev a smažíme na prudkém ohni, osolíme a opepříme. Přidáme ricottu a muškátový oříšek. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie, necháme ho odpočinout. Těsto vyválíme na dlouhý tenký plát a ve stejné vzdálenosti klademe do jeho středu náplň. Vytvoříme ravioli, které pevně spojíme. Přes prst je ohneme, palcem k sobě přimáčkneme konce. Brambory oškrábeme, nakrájíme, uvaříme v horkém vývaru s troškou oleje. Přidáme nastrouhané lanýže, jakmile se brambory uvaří, vše rozmixujeme, nakonec přidáme i smetanu.

2

Osolíme, opepříme a nalijeme na talíře. Ravioli uvaříme a podáváme s teplým krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept