Ravioli s krevetami a s hráškovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s krevetami a s hráškovým krémem
Ravioli s krevetami a s hráškovým krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27127 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
100 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na náplň | |
150 g | Brambory |
300 g | Rak říční |
Na omáčku | |
50 g | Celer řapíkatý |
130 g | Hrášek |
50 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 588,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Rak říční, Celer řapíkatý, Hrášek, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ravioli s krevetami a s hráškovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. Brambory uvaříme. |
2 | Krevety nakrájíme na kousky a smícháme s rozmačkanými bramborami. Osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku a směs necháme 10 minut odpočinout. Zeleninu podusíme na 1 lžíci oleje a podlijeme vínem. Zalijeme vlažnou vodou a vaříme 20 minut. |
3 | Z těsta vyválíme plát a připravíme ravioli plněné směsí brambor |
4 | a krevet. |
5 | Rybí vývar propasírujeme na lisu na zeleninu a získanou šťávu |
6 | povaříme, aby zhoustla. Přidáme k ní čerstvý hrášek a vaříme |
7 | 10 minut. Vše rozmixujeme. Ravioli podáváme s hráškovou omáčkou. |