Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27130

Ingredience

100 g Ančovičky konzervované
400 g Artyčoky
120 g Cibule perlová
1000 g Fenykl obecný
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Mrkev kořen
180 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
30 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
200 g Vepřová plec
150 ml Víno bílé
20 stroužek Česnek
5 hrst Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

109% Kalorie 2,153 kcal
Kilojoule 9 006kJ
69% Sacharidy 247 g
141% Tuky 106 g
81% Sodík 2 g
153% Bílkoviny 86 g

Fenyklové ravioli postup přípravy receptu:

1

Nejprve za pomocí odšťavňovače prolisujeme špenát, tak nám vznikne špenátová šťáva. Z mouky, vajec, žloutků a špenátové šťávy (5 ml) vypracujeme těsto. Dle potřeby přiléváme vodu, těsto musí dobře držet tvar.

2

Připravené těsto necháme odpočinout, mezitím připravíme zeleninu.

3

Mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky, přidáme rozčtvrcené artyčoky, oloupanou a na větší kousky pokrájenou cibuli a česnek.

4

Maso pokrájíme na menší kousky a přimícháme k zelenině, vše promícháme a dáme smažit na 20 ml rozpáleného oleje.

5

Jakmile zelenina zezlátne, podlijeme vínem. Necháme vyvařit, poté přilijeme 50 ml oleje, necháme 15 minut smažit.

6

Osolíme opepříme a odstavíme z plotny.

7

Fenykl pokrájíme na 2 cm velké kousky, přisypeme na 100 ml rozpáleného oleje a dusíme do vyvaření veškeré tekutiny.

8

K fenyklu vmícháme rozdrcené ančovičky a dáme vychladit.

9

Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme 6 cm velká kolečka, která naplníme směsí z fenyklu a ančoviček. Těsto přehneme na polovinu a okraje těsta, potřené vodou, dobře stlačíme.

10

Připravené těstoviny vaříme 10 minut ve vroucí, osolené vodě.

11

Uvařenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch přidáme vařené ravioli, vše zakapeme olejem a posypeme parmezánem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept