Ravioli plněné okounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné okounem
Ravioli plněné okounem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27136 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
1 stroužek | Česnek |
50 g | Máslo čerstvé |
300 g | Okoun - filety |
504 g | Sardinky v oleji |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Na omáčku | |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
2 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 314,8mg |
Draslík | 272,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Česnek, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Okoun - filety, Sardinky v oleji, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ravioli plněné okounem postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. |
2 | V kastrolu smažíme na másle česnek, rozpustíme na něm sardelky a přidáme okouna nakrájeného na kousky. Pomalu orestujeme a podlijeme bílým vínem. Vaříme dalších 10 minut. Okouna umeleme, smícháme s vejcem. |
3 | Těsto vyválíme na tenký plát, rozmístíme kopečky náplně a uděláme ravioli. Ravioli uvaříme v osolené vodě a krátce blanšírujeme na pánvi s máslem a pomerančovou šťávou. Posypeme čerstvou petrželkou a pomerančovou kůrou. |