Ravioli plněné králíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné králíkem
Ravioli plněné králíkem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27139 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
1 ks | Jablka |
800 g | Králičí maso |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
Na omáčku | |
60 g | Brambory |
30 g | Cibule |
1 ks | Lanýž |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 672,6mg |
Draslík | 927,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Jablka, Králičí maso, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Brambory, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Šafrán, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Lanýž, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ravioli plněné králíkem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na trošce másla. Přidáme bramboru nakrájenou na plátky, zalijeme vroucím vývarem. Vaříme 20 minut a pak rozmixujeme. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. |
2 | Nasekanou šalotku podusíme na oleji. Přidáme maso z králíka a opečeme je, podlijeme vínem, přidáme oloupané jablko nakrájené na kostičky, ochutíme celým rozmarýnem. Osolíme, opepříme a dusíme 20 minut. |
3 | Králíka vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky. šťávu z masa scedíme. Maso a jablka smícháme v misce s králíkem a ochutíme. |
4 | Z těsta vyválíme tenký plát a připravíme ravioli. Uvaříme je a poté ještě krátce povaříme na pánvi se šťávou z králíka. Těstoviny podáváme na jemném bramborovém krému posypané lanýžem nastrouhaným na plátky. |