Tykvová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvová polévka
Tykvová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 2714 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
5 dl | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
30 g | Sádlo škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tykev |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 39,8mg |
Draslík | 532,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 318,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sádlo škvařené, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tykvová polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a na kostičky nakrájené brambory dáme do osolené vroucí vody. |
2 | Očištěnou a nastrouhanou tykev vložíme na sádlo, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem i s brambory a vaříme doměkka. |
3 | Nakonec přilijeme mléko a smetanu a přidáme drobně nakrájený kopr. Polévku dochutíme octem a cukrem. |