Video recept

Bavorské vdolečky

  • Německo
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Bavorské vdolečky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 27151

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
60 g Cukr krupice
25 g Droždí
150 ml Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
60 g Máslo čerstvé
200 ml Olej rostlinný
100 g Povidla švestková
1 polévková lžíce Rum
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 982 kcal
Kilojoule 4 107kJ
30% Sacharidy 108 g
72% Tuky 54 g
15% Sodík 292 mg
33% Bílkoviny 18 g

Bavorské vdolečky postup přípravy receptu:

1

V misce rozetřeme droždí s trochou cukru. Přilijeme polovinu mléka, přidáme lžíci mouky, promícháme, necháme na teplém místě vzejít kvásek.

2

Máslo utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme žloutky a dobře je zapracujeme. Přilijeme kvásek, rum, přidáme sůl a citronovou kůru. Postupně přidáváme mouku a zbylé mléko. Vypracujeme hladké a vláčné těsto.

3

Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.

4

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát silný asi 1 cm. Vykrajovátkem na koblihy nebo obrácenou skleničkou vykrájíme kolečka, přikryjeme je utěrkou, necháme ještě 30 minut kynout.

5

Uprostřed každého vdolku vymáčkneme důlek a vdolečky smažíme pod pokličkou na pánvi v dostatečném množství oleje asi 3 minuty dozlatova. Potom bez pokličky smažíme z druhé strany a vyjmeme.

6

Hotové vdolečky ozdobíme povidly a ušlehanou smetanou.

Komentáře a hodnocení

 
Šárka Hnízdová
Bavorské vdolečky
Opravdu výborné vdolky!!! A to jsem tentokrát vynechala rum a šlehačku zaměnila za zakysanou smetanu.
 
Tomáš Mleziva
Bavorské vdolečky
Dobré!
 
Vařím rád
Bavorské vdolečky
Výborná klasika. Na tom se prostě nedá nic pokazit a kdo má rád sladké, neměl by váhat. Jednoduché, a moc chutné.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept